dilluns, 1 de novembre del 2010

Carxofes fregides de la mamma


Dedicades al Jesús per ser el primer seguidor del blog!

Motivació:
Aquest plat està destinat als cuiners que han superat la fase de fer spaghetti a la carbonara 7 dies a la setmana. Hi ha un moment en l'evolució personal amb l'art de fer-te i fer un àpat per més gent, en que saps que un bon dinar o sopar cal que tingui un primer i un segon plat. En una segona fase saps que el segon té un ACOMPANYAMENT, alias guarnició (de la carn, el peix, etc.). Aquesta serà la funció de la recepta d'avui.

Dificultat:
zero

Font:
pares

Com triar-les:
Cal que les fulles estiguin apretades a la punta, o sigui que la carxofa no estigui oberta. Quan més pesi millor. La primavera és la millor època de les carxofes però a la tardor també n'hi ha de bones si fa el clima adequat.

Ingredients per una persona:
2 carxofes
oli d'oliva
sal

Procediment:
Trèieu les fulles més dures de la carxofa. Talleu la cua i les puntes de les fulles que quedin. (Fa com llàstima treure tant de material però més val treure una mica de més que de menys). Talleu-les per la meitat i trèieu els pelets que hi ha just al centre. Al cor de la carxofa feu un tall per a què es cogui millor ja que és la part més groixuda.
Poseu les carxofes en una cassola. Afegiu un bon raig d'oli i sal. Afegiu un raig generós d'AIGUA.
Poseu a foc el més fluix possible i tapeu la cassola per a què es faci vapor amb l'aigua. La carxofa bullirà amb l'aigua i s'estobarà; quan aquesta s'evapori començarà a fregir-se. Doneu-li unes quantes voltes fins que quedi un pelet marró i ja estan llestes per servir.
Bon profit i merci pels comentaris que aneu deixant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada