dissabte, 13 de novembre del 2010

Sardineta fregida


Motivació:
un plat senzillet i bo

Font:
pares

Ingredients:
sardines
farina de blat
oli d'oliva
sal
llimona

Com triar una bona sardineta:
Per saber si una sardina és fresca hem d'observar que tingui un color platejat viu i si l'agafes d'una punta no es doblega, es manté ferma.

Procediment:
Netegem les sardinetes. Per fer-ho tallem amb unes estisores la cua, fem un tall al ventre per treure les freixures i de pas tallem el cap.
Quan les tinguem totes tirem un rajet de llimona per sobre per a què no facin olor al fregir-les.
Les enfarinem una mica.
Posem oli a la paella en abundància i la posem al foc.
Quan l'oli estigui calent anem posant les sardinetes.
Quan estiguin rostides les anem retirant i posant en un plat amb paper absorbent.
Aquest plat el podem acompanyar d'unes carxofes fregides.
Bon profit!

1 comentari:

  1. Com triar una bona sardineta:
    Per saber si una sardina és fresca hem d'observar que tingui un color platejat viu i si l'agafes d'una punta NO ES DOBLEGA, ES MANTÉ FERMA.
    Això, això, molt important mantenir la sardineta sempre ben ferma!jeje

    ResponElimina