dimarts, 2 de novembre del 2010

Gelea de codony


Gelea de codony

Motivació:
Als anys 80 el més guai era un objecte que podés fer dos coses a l'hora: un rellotge-calculadora, un bolígraf-llinterna, etc. Avui ho hem incorporat al dia dia. Així, mentre conduïm pensem amb la propera reunió, mentre estem reunits pensem en la compra, i mentre comprem pensem amb el partit...Bassa'ts en aquesta funesta filosofia que fa que mai estiguem fent atentament el que fem ARA mateix presentem la gelea de codony que es pot fer simultàniament al codonyat que ja vam explicar.

Font:
internet més experimentació personal

Dificultat:
poqueta

Ingredients:
l'aigua amb la que hem bullit els codonys per fer codonyat
sucre
una mica de suc de llimona

Procediment:
Amb l'aigua que hem bullit els codonys tornem a bullir les peles dels codonys que ja hem pelat. Hi afegim sucre i una mica de suc de llimona. El millor és posar poc sucre i anar afegint a gust.
Es bull a foc ràpid mentre remenem de quan en quan.
Quan veiem que l'aigua comença a fer-se densa traiem una mostra amb una cullera i el tirem en un plat i el fem lliscar per veure si la gelea és prou densa com una mel. Si no és així el deixem bullir una estona més i si ja és prou densa el traiem del foc, el deixem refredar i després el posem a la nevera.
I d'aquesta manera senzilla tenim una gelea (o una pseudogelea perquè de fet ens hem saltat alguns detalls per a què sigui més senzill).
Ideal per a berenars amb un llesca amb mantega.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada