dissabte, 30 d’octubre del 2010

Puré de carbassa

Puré de carbassa per la Castanyada

Motivació:
Aprofitar les restes esbudellades de la carbassa de Halloween.

Dificultat:
fàcil

Font:
la meva dona

Ingredients:
una carbassa (jo sempre uso una carbassa cacauet que no és la Halloween però les altres també serveixen)
3 o 4 patates mitjanes
1 ceba de figueres
sal
oli
nou moscada
"paella sazonador"
opcional: crema de llet per decorar

Procediment:
Pelar i trossejar la ceba i les patates.
Tallar la meitat de una carbassa cacauet, pelar-la i fer daus.
Posar en una olla a pressió les verdures amb prou aigua per cobrir-les, un raig d'oli, sal i posar-ho al foc entre uns 7 i 10 minuts.
Un cop cuit treu una mica del brou abans de passar-ho pel turmix.
Després anem afegint brou mentre passem la batedora fins que quedi amb la densitat que vulguem.
Afegim un xic de nou moscada i "paella sazonador" i si cal una mica més de sal (la carbassa és molt dolça) i ho tornem a barrejar.
Per fer una xorradeta decorativa i que a més queda bona podem, un cop presentats els plats, abocar una mica de crema de llet per sobre el puré fent algun dibuixet.
I ja està llest!
Bon profit!

3 comentaris:

  1. Te bona pinta! a vere si la provo de fer! que fa temps que no faig purés! :) Ah! molt bones les melmelades de la boa! ;)

    ResponElimina
  2. Usaré tu blog como fuente de inspiración cuando no sepa que hacer de comer... jeje

    Petonets

    ResponElimina
  3. L'acabo de fer i m'ha sortit molt bona. L¡hi he afegit uns formatgets. La idea de treure i afegir el brou per controlar la densitat és superprofessional. Molt bé.

    ResponElimina