dijous, 28 d’octubre del 2010

Codonyat


Motivació:
Tenir la sensació que fas alguna cosa concreta i útil en lloc de navegar absurdament per la xarxa esperant el miracle que algú o alguna cosa et distregui.

Font:
internet més experimentació personal

Dificultat:
inexistent

Ingredients:
1kg. Codonys
250gr. de sucre (més o menys segons el gust, a mi no m'agrada molt dolç)
opcional: nous

Procediment:
Neteja els codonys ben nets i posa'ls en un cassola amb aigua fins que els cobreixi.
Fes-los bullir 15 minuts. (Si vols fer gelea de codony guarda l'aigua, ja t'explicaré un altre dia com fer-ho o busca una pàgina web on t'ho expliquin)
Pela'ls i treu-n'hi el cor.
Passa pel turmix la carn del codony i aboca-ho en una cassola.
Afegeix el sucre, posa a foc fluix i no deixis de remenar.
Quan vegis que s'ha fet una pasta consistent que quan passi la cullera pel fons queda com un solc treu-lo de la cassola i posa'l en un motllo (tuper, bol, etc.).
Si et ve de gust afegeix-hi nous tallades a quarts i barreja-ho.
Allisa la massa i deixa refredar. Quan estigui a temperatura ambient posa-ho a la nevera.
I ja està llest per menjar!
El que he fet ha quedat boníssim i a més amb el suquet i una segona bullida he fet gelea que també ha quedat molt bona.
Apa!
Que la força us acompanyi!

2 comentaris: